Hozzávalók 4 adaghoz:
-
25 dkg enyhén sózott heringfilé
-
30 dkg burgonya
-
15 dkg friss uborka
-
7 dkg zeller
-
10 dkg egész bors
-
12 dkg mustáröntet
-
citrom
-
só ízlés szerint
A megtisztított főtt burgonyát, friss uborkát, zellert és borsot leöntjük mustáröntettel, és tölcsérformában egy lapos tálba helyezzük.
A heringfiléket kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk, és a zöldségkeverék tetejére helyezzük. Egy szelet citrommal díszítjük.
Öntet:
1 tojás sárgáját 1 teáskanál mustárral, 2 evőkanál növényi olajjal és fél teáskanál ecettel összekeverünk.
http://www.norvegia.hu/News_and_events/culture/heritage/recipes/herringsallad/#.VdH6QrLtmko