Hozzávalók:
50 dkg marha vagy sertés máj (nekem marha májam volt)
25 dkg friss oldalas
1 közepes fej hagyma
1 kis doboz szardella filé
6 ek. liszt
2 1/2 tk. só
1 kk. őrölt bors
2 tojás
5 dl tej
A májat, az oldalast, a hagymát és a szardellát apróra vágtam, majd minden hozzávalóval együtt betettem a food processzorba és sima masszává dolgoztattam pár perc alatt. Lehet darálni is a májat, húst, és utána a többi hozzávalóval eldolgozni. Nem kell ilyenkor megilyedni, nagyon folyékony az egész, ilyennek kell lennie. Egy nagyobb formát kikentem vajjal és beleöntöttem masszát, kb. 1 órát sütöttem 150 fokos sütőben. Attól is függ magas vagy alacsony a forma, akkor jó, ha megszúrva már nem folyik a közepéből a véres lé, de nagyon kiszárítani sem szabad, akkor nem lesz jó. A bolti májkrém dobozkáit meg szoktam őrizni, kimosom és újra használom, most felvágtam a kihűlt májkrémet, és szétadagoltam a dobozokba, de lehet egyből ilyen kis adagokat is sütni, fagyasztható is. Friss kenyér és zöldség kell már csak hozzá. Aki esetleg nem szereti a szardellát, ki lehet hagyni, de szerintem nincs markáns íze benne.
http://www.mytaste.hu/click/index/532219/trollakonyhamban.blogspot.no
|